Lampaanmaitoa tuotetaan Suomessa vain muutamalla tilalla ja tähän harvalukuiseen joukkoon liityimme 2019. Lampaanmaito on varsinaista supermaitoa. Pari lasillista lampaanmaitoa riittää kattamaan päivittäisen kalsiumin, B2-vitamiinin ja monien välttämättömien aminohappojen tarpeen. Lisäksi se sisältää enemmän proteiinia, magnesiumia, sinkkiä sekä A-, B-, D- ja E-vitamiinia kuin lehmän- tai vuohenmaito. Lampaita lypsetään alkukesästä syksyyn. Uuhet hoitavat itse karitsansa kunnes ne ovat valmiita elämään ilman emoa ja vasta sitten aloitamme lypsyn. Lampaanmaidostamme valmistuu herkullisia juustoja Herkkujuustolassa Sastamalassa ja Hidsbyn juustomeijerissä Sipoossa.
Bäätelö Mitä se on? Valmistamme yhteistyössä Sarkasen tilan kanssa kermaisen pehmeän makuista lampaanmaitojäätelö Bäätelöä. Bäätelö on gelato-tyyppistä jäätelöä, jossa on vahva, puhdas maku . Lampaanmaito sopii mahtavasti jäätelön raaka-aineeksi sillä siinä on luonnostaan sopivasti rasvaa ja proteiinia ja jäätelöstä saadaan siksi pehmeän täyteläistä ilman turhia lisäaineita. Bäätelöt eivät sisällä lehmäperäisiä ainesosia eivätkä keinotekoisia väri- tai aromiaineita.
Bäätelö on tuotantotauolla.
Kenelle se sopii? Bäätelö sopii kaikille jotka pitävät aidoista mauista ja täyteläisistä jäätelöistä. Lampaanmaidon maku on pehmeä ja raikas, eikä siinä ole mitään villan makuun viittaavaakaan. Lampaanmaito on hellävaraista vatsalle. Vaikka se sisältää laktoosia, lampaanmaitotuotteet sopivat monille joille lehmän maito ei sovi.